Kruidenmixen: zelf Zwitserse omelet kruiden maken


00h 05m
(0 votes  |  0 reacties)

Maak de allerlekkerste Zwitserse omelet met deze kruidenmix die uitermate geschikt  is voor een vegan dieet! In dit artikel uit de reeks kruidenmixen lees je hoe je zelf de op eenvoudige wijze Zwitserse omelet kruidenmix kunt maken. Kruidenmengsels uit de winkel zijn duur en bevatten onnodig veel zout of en toevoegingen. Maak ze eens zelf!

Tags/labels: RobsKruidenmixen, Vegan

Recept Zwitserse omelet kruidenmix

Zwitserse omelet kruiden is een heerlijke mix van kruiden met paddestoelen, die je gemakkelijk zelf kunt maken. De smaak is een heerlijke combinatie van aardse ondertonen van de paddestoelen, met aromatische kruiden waardoor er nauwelijks zout nodig. Het recept voor de omelet kruiden komt uit Ticino, het zuidelijkste kanton van Zwitserland, het Italiaanstalige gedeelte. Je kunt de Zwitserse kruidenmix gebruiken voor het kruiden van een omelet maar ze zijn ook geschikt om groenten mee te roerbakken.

Ingrediënten Zwitserse omelet kruiden

9e7952297151c235015ebb4710d3bd3c_medium.

 

 

 

 

 

 

 

 

Gebruik zoveel mogelijk hele kruiden die je in een vijzel stampt en wrijft tot een poeder. Heb je hier niet de beschikking over, dan gebruik je poeder.

  • 2 theelepels gedroogde uien
  • 2 theelepels rozemarijn
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1 theelepel oregano
  • 1 theelepel majoraan
  • 1 theelepel peterselie
  • 1 theelepel selderij
  • 1 theelepel basilicum
  • 1/2 theelepel koriander
  • 1 theelepel zwarte peper
  • 1/2 theelepel zeezout

Bereiden Zwitserse omelet kruidenmix

  • Neem een bij voorkeur granieten vijzel en vul deze met de kruiden.
  • Meng kruiden eerst en stamp en wrijf ze vervolgens fijn
  • Bewaar de omelet kruidenmix in een afgesloten pot of gebruik ze meteen.

Ingrediënten Zwitserse omelet

  • 4 biologische eieren
  • 4 theelepels Zwitserse omelet kruidenmix 
  • 100 gram gemengde paddestoelen

Bereiden Zwitserse omelet

  • Snij de paddenstoelen
  • Breek de eieren boven een kom
  • Voeg de kruidenmix toe
  • Klop het ei los met een vork
  • Verwarm een pan met olijfolie 
  • Voeg de paddenstoelen toe en bak deze gedurende enkele minuten
  • Schenk het ei in de pan en zet het vuur laag
  • Bak de omelet gedurende vijf tot acht minuten

Serveren

  • Serveer de omelet warm. Ook lekker op brood.

Andere artikelen uit de reeks zelf kruidenmixen samenstellen:

Aziatische kruidenmixen:

Bamikruiden of nasikruiden, Chinese vijf kruiden mengsel, Curry madraskruidenmix, Indiase Garam masala kruiden, Indiase tandoori kruiden, Indiase tikka masala kruidenJapanse Gomasio kruidenmix, Curry kruiden

Mexicaanse kruidenmixen:

Chili con carne kruiden, Mexicaanse fajita kruiden, Mexicaanse kruidenmix, Mexicaanse taco kruiden

Internationale kruidenmixen:

Amerikaanse barbecuekruiden, Amerikaanse hamburgerkruiden, Bruschetta kruiden, Cajun kruidenmix, Griekse gyros kruidenmix, Hongaarse Goulash kruiden, Provençaalse kruiden, Italiaanse kruiden, Paella kruidenmix, Piri piri kruidenmix, Jamaican Jerk kruidenmix, Lemon pepper kruidenmix, Berbere kruidenmix,  Afrikaanse Tsire kruiden, Argentijnse Chimichurri kruidenmix, Zwitserse omelet kruiden

Nederlandse kruidenmixen:

Boerenkool kruiden, Hutspot kruiden, Inmaakkruiden, Kipkruiden, gehaktkruiden, kruidenboter, speculaaskruiden, viskruiden

Oosterse kruidenmixen:

Arabische Baharat kruidenmix, couscous kruiden, Egyptische dukkah noten- en kruidenmix, Marokkaanse Râs al hânout kruiden, Marokkaanse harissa kruiden, Marokkaanse chermoula kruidenmix, Shoarma kruidenmix, Turkse Köfte kruidenmix, Falafel kruiden mix, Za’atar kruidenmix

Dit recept is geschreven door
Rob
Comments