Kruidenmixen: zelf Argentijnse Chimichurri kruiden maken


00h 05m
(76 votes  |  3 reacties)

Maak de allerlekkerste Argentijnse Chimichurri met deze kruidenmix! In dit artikel uit de reeks kruidenmixen lees je hoe je zelf de op eenvoudige wijze een Argentijnse Chimichurri kruidenmix kunt maken en tevens een heerlijk Argentijnse Chimichurri  dip recept. Kruidenmengsels uit de winkel zijn duur en bevatten onnodig veel zout of en toevoegingen. Maak ze eens zelf!

Tags/labels: RobsKruidenmixen, Chimichurri

Recept Argentijnse Chimichurri kruidenmix

Chimichurri is een rijke, oorspronkelijk uit Argentinië en Uruguay afkomstige, mix van kruiden die je gemakkelijk zelf kunt maken. De naam Chimichurri is afkomstig van Basken die zich in de negentiende eeuw in Argentinië vestigde: tximitxurri, een mengsel van dingen in willekeurige volgorde. Je kunt Argentijnse Chimichurri gebruiken voor het marineren van (barbecue) vlees. Superlekker ook als Argentijnse dip, met wat olijfolie en azijn erbij.

Ingrediënten Argentijnse Chimichurri

Gebruik zoveel mogelijk hele kruiden die je in een vijzel stampt en wrijft tot een poeder. Heb je hier niet de beschikking over, dan gebruik je poeder.

  • 2 theelepels oregano
  • 2 eetlepels tijm
  • 2 eetlepels peterselie
  • 2 eetlepels basilicum
  • 2 eetlepels bonenkruid
  • 2 eetlepels knoflookpoeder
  • 2 eetlepels uienpoeder
  • 2 theelepel gerookte paprika
  • 1 theelepel cayennepeper
  • 1 theelepel laurierpoeder
  • 1 theelepel zwarte peper
  • 1 theelepel zeezout

6e191ae3248a4edf69a8be2a6aa88c5d_medium.

Bereiden Argentijnse Chimichurri kruidenmix

  • Neem een bij voorkeur granieten vijzel en vul deze met de pinda’s en de kruiden.
  • Meng de pinda’s en kruiden eerst en stamp en wrijf ze vervolgens fijn
  • Bewaar de Chimichurri kruidenmix in een afgesloten pot of gebruik ze meteen.

Ingrediënten Argentijnse dip of marinade

  • 200 milliliter olijfolie extra vergine
  • 100 milliliter eetlepels wijnazijn
  • Argentijnse Chimichurri kruidenmix 

41647b209e10bc0bb086b73e56e9c0ec_medium.

Bereiden Argentijnse Chimichurri dip of marinade

  • Meng alle ingrediënten
  • Laat de kruiden een uurtje of twee intrekken
  • Gebruik als of als marinade voor (barbecue) vlees

Andere artikelen uit de reeks zelf kruidenmixen samenstellen:

Aziatische kruidenmixen:

Bamikruiden of nasikruiden, Chinese vijf kruiden mengsel, Curry madraskruidenmix, Indiase Garam masala kruiden, Indiase tandoori kruiden, Indiase tikka masala kruidenJapanse Gomasio kruidenmix, Curry kruiden

Mexicaanse kruidenmixen:

Chili con carne kruiden, Mexicaanse fajita kruiden, Mexicaanse kruidenmix, Mexicaanse taco kruiden

Internationale kruidenmixen:

Amerikaanse barbecuekruiden, Amerikaanse hamburgerkruiden, Bruschetta kruiden, Cajun kruidenmix, Griekse gyros kruidenmix, Hongaarse Goulash kruiden, Provençaalse kruiden, Italiaanse kruiden, Paella kruidenmix, Piri piri kruidenmix, Jamaican Jerk kruidenmix, Lemon pepper kruidenmix, Berbere kruidenmix,  Afrikaanse Tsire kruiden, Argentijnse Chimichurri kruidenmix

Nederlandse kruidenmixen:

Boerenkool kruiden, Hutspot kruiden, Inmaakkruiden, Kipkruiden, gehaktkruiden, kruidenboter, speculaaskruiden, viskruiden

Oosterse kruidenmixen:

Arabische Baharat kruidenmix, couscous kruiden, Egyptische dukkah noten- en kruidenmix, Marokkaanse Râs al hânout kruiden, Marokkaanse harissa kruiden, Marokkaanse chermoula kruidenmix, Shoarma kruidenmix, Turkse Köfte kruidenmix, Falafel kruiden mix, Za’atar kruidenmix

Dit recept is geschreven door
Rob
Comments

Heerlijke kruiden, goede ideeën breng je met deze serie zelf kruiden maken, dankjewel.

Is deze op herhaling? Volgens mij had ik die al bewaard. Maar desondanks: een heel lekkere mix!

Rob

Nee hoor,helemaal nieuw