Kruidenmixen: zelf Falafel kruiden maken


00h 05m
(127 votes  |  2 reacties)

Maak de allerlekkerste Falafel met deze kruidenmix! In dit artikel uit de reeks kruidenmixen lees je hoe je zelf de op eenvoudige wijze een Falafel kruidenmix kunt maken en tevens een heerlijk Falafel recept. Kruidenmengsels uit de winkel zijn duur en bevatten onnodig veel zout of en toevoegingen. Maak ze eens zelf!

Tags/labels: RobsKruidenmixen, Falafel

Recept Falafel kruidenmixaf9d34216a24a7492339d89710b486a6_medium.

Falafel is een exotische mix van aromatische kruiden, die je gemakkelijk zelf kunt maken. Je kunt deze Falafel kruidenmix gebruiken voor het kruiden van Falafel balletjes.

Ingrediënten Falafel kruidenmix

Gebruik zoveel mogelijk hele kruiden die je in een vijzel stampt en wrijft tot een poeder. Heb je hier niet de beschikking over, dan gebruik je poeder.

  • 2 theelepels uienpoeder
  • 2 theelepels knoflookpoeder
  • ½ theelepel cayennepeper
  • ½ theelepel kurkuma
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel gedroogde majoraan
  • ½ theelepel gedroogde mint
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel koriander
  • 2 theelepels zwarte peperkorrels
  • ½ theelepel kaneel
  • ½ theelepel nootmuskaat
  • ½ theelepel zeezout

Bereiden Falafel kruidenmix

  • Neem een bij voorkeur granieten vijzel en vul deze met alle kruiden.
  • Meng de kruiden eerst en stamp en wrijf de kruiden vervolgens fijn
  • Bewaar de kruiden in een afgesloten pot of gebruik ze meteen.

Ingrediënten Falafel voor vier personen

  • 400 gram gekookte kikkererwten, uitgelekt
  • De zojuist gemaakte Falafel kruidenmix
  • 1 ui, geschild en heel fijn gesneden
  • 4 teentjes knoflook, geschild en heel fijn gesneden
  • 1 bos platte peterselie, fijn gesneden

Bereiden Falafel

  • Meng alle ingrediënten
  • Kneed het mengsel tot kleine balletjes of schijfjes
  • Frituur de balletjes in plantaardige olie totdat ze lekker goudbruin kleuren

Serveren

  • Serveer warm als snack

Andere artikelen uit de reeks zelf kruidenmixen samenstellen:

Aziatische kruidenmixen:

Bamikruiden of nasikruiden, Chinese vijf kruiden mengsel, Curry madraskruidenmix, Indiase Garam masala kruiden, Indiase tandoori kruiden, Indiase tikka masala kruidenJapanse Gomasio kruidenmix, Curry kruiden

Mexicaanse kruidenmixen:

Chili con carne kruiden, Mexicaanse fajita kruiden, Mexicaanse kruidenmix, Mexicaanse taco kruiden

Internationale kruidenmixen:

Amerikaanse barbecuekruiden, Amerikaanse hamburgerkruiden, Bruschetta kruiden, Cajun kruidenmix, Griekse gyros kruidenmix, Hongaarse Goulash kruiden, Provençaalse kruiden, Italiaanse kruiden, Paella kruidenmix, Piri piri kruidenmix, Jamaican Jerk kruidenmix, Lemon pepper kruidenmix, Berbere kruidenmix,  Afrikaanse Tsire kruiden, Argentijnse Chimichurri kruidenmix

Nederlandse kruidenmixen:

Boerenkool kruiden, Hutspot kruiden, Inmaakkruiden, Kipkruiden, gehaktkruiden, kruidenboter, speculaaskruiden, viskruiden

Oosterse kruidenmixen:

Arabische Baharat kruidenmix, couscous kruiden, Egyptische dukkah noten- en kruidenmix, Marokkaanse Râs al hânout kruiden, Marokkaanse harissa kruiden, Marokkaanse chermoula kruidenmix, Shoarma kruidenmix, Turkse Köfte kruidenmix, Falafel kruiden mix, Za’atar kruidenmix

Dit recept is geschreven door
Rob
Comments

Mooi recept ik sla deze op, dank je!

Ja, de geuren van het Oriënt...daar zijn al de kruisvaarders onder bezweken. ;-)