Kruidenmixen: zelf Gyros kruiden maken


00h 05m
(25 votes  |  1 reacties)

In dit artikel uit de reeks kruidenmixen lees je hoe je zelf de op eenvoudige wijze de heerlijkste Griekse mix van gyroskruiden kunt maken. Kruidenmengsels uit de winkel zijn duur en bevatten onnodig veel zout. Maak ze eens zelf!

Tags/labels: RobsKruidenmixen, Gyros, RobsGriekserecepten

Recept Gyros3a0069793ce1f4a998edf64a2cd40107_medium. kruidenmix

Gyros is een gerecht van varkensvlees wat langzaam op een verticaal spit wordt geroosterd.

De naam gyros is afgeleid van het Griekse γύρος ofwel draaien. Dit woord wordt uitsproken als jiros.

Bij gyros horen natuurlijk echte gyros kruiden. 

Ingrediënten gyros kruidenmix

De mix voor gyroskruiden moet vrij precies worden afgemeten om de juiste smaak te krijgen.

  • 1 theelepel zeezoutdf9b6ad96b8fee6af10a41a73499b537.jpg
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • ¼ theelepel uienpoeder
  • ¼ theelepel zwarte peper
  • ½ theelepel gemalen kaneel
  • 1 theelepel gemalen korianderzaad
  • 2 theelepels gedroogde tijm
  • 2 theelepels gedroogde oregano
  • 1 theelepel gedroogde peterselie
  • 1 theelepel gedroogde chilipoeder

Bereiden411839105705fd4b8cf8b333387ce446_medium.

  • Neem een bij voorkeur granieten en vul deze met alle kruiden
  • Meng de kruiden eerst en stamp en wrijf de kruiden vervolgens fijn

Bewaar de kruiden in een afgesloten pot.
 

Andere artikelen uit de reeks zelf kruidenmixen samenstellen:

Aziatische kruidenmixen:

Bamikruiden of nasikruiden, Chinese vijf kruiden mengsel, Curry madraskruidenmix, Indiase Garam masala kruiden, Indiase tandoori kruiden, Indiase tikka masala kruidenJapanse Gomasio kruidenmix, Curry kruiden

Mexicaanse kruidenmixen:

Chili con carne kruiden, Mexicaanse fajita kruiden, Mexicaanse kruidenmix, Mexicaanse taco kruiden

Internationale kruidenmixen:

Amerikaanse barbecuekruiden, Amerikaanse hamburgerkruiden, Bruschetta kruiden, Cajun kruidenmix, Griekse gyros kruidenmix, Hongaarse Goulash kruiden, Provençaalse kruiden, Italiaanse kruiden, Paella kruidenmix, Piri piri kruidenmix, Jamaican Jerk kruidenmix, Lemon pepper kruidenmix, Berbere kruidenmix,  Afrikaanse Tsire kruiden, Argentijnse Chimichurri kruidenmix

Nederlandse kruidenmixen:

Boerenkool kruiden, Hutspot kruiden, Inmaakkruiden, Kipkruiden, gehaktkruiden, kruidenboter, speculaaskruiden, viskruiden

Oosterse kruidenmixen:

Arabische Baharat kruidenmix, couscous kruiden, Egyptische dukkah noten- en kruidenmix, Marokkaanse Râs al hânout kruiden, Marokkaanse harissa kruiden, Marokkaanse chermoula kruidenmix, Shoarma kruidenmix, Turkse Köfte kruidenmix, Falafel kruiden mix, Za’atar kruidenmix

Dit recept is geschreven door
Rob
Comments

Gisteren ontdekt, vandaag samengesteld, prima smaak! En precies zoals je stelt... In een potje "kant en klaar" per 100 gram 32 gram zout en 26 gram suiker... Bizar!
Dankjewel voor de mix, ik ga zeker ook je andere mixen proberen!