Kruidenmixen: zelf Harissa kruiden maken


00h 05m
(25 votes  |  0 reacties)

In dit artikel uit de reeks kruidenmixen lees je hoe je zelf de op eenvoudige wijze een mix van heerlijkste Marokkaanse Harissa kruiden kunt maken. Kruidenmengsels uit de winkel zijn duur en bevatten onnodig veel zout of en toevoegingen. Maak ze eens zelf!

Tags/labels: RobsKruidenmixen, Harissa, RobsMarokkaanserecepten

Recept Marokkaanse Harissa kruiden3792da7bc43de6d28afcc6b5a827d605_medium.

De Marokkaanse keuken staat bekend om haar aromatische en smaakvolle gerechten. Aan de basis van de veel Marokkaanse gerechten staan uitgekiende kruidenmengsel die vaak van generatie op generatie worden doorgegeven.

Harissa is een klassiek Noord-Afrikaans kruidenmengsel met een intense smaak. Harissa wordt gebruikt in de heerlijke Harissa soep maar ook in vleesgerechten en in couscous.

Voor een rub van vlees wordt de Harissa gemengd met wat olijfolie en/of citroensap. Harissa kan ook worden gemengd met yoghurt of mayonaise om een overheerlijke dipsaus te maken.

Ingrediënten Harissa

  • 2 theelepels komijn
  • 2 theelepels gerookte paprika
  • 2 theelepels gedroogde hete pepers
  • 1 theelepel korianderzaad
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel karwijzaad7119b652c7a6a10d2dad29c001aa4022_medium.
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel zeezout

Bereiden

  • Neem een bij voorkeur granieten vijzel en vul deze met alle kruiden.
  • Meng de kruiden eerst en stamp en wrijf de kruiden vervolgens fijn
  • Bewaar de kruiden in een afgesloten pot of gebruik ze meteen.

Andere artikelen uit de reeks zelf kruidenmixen samenstellen:

Aziatische kruidenmixen:

Bamikruiden of nasikruiden, Chinese vijf kruiden mengsel, Curry madraskruidenmix, Indiase Garam masala kruiden, Indiase tandoori kruiden, Indiase tikka masala kruidenJapanse Gomasio kruidenmix, Curry kruiden

Mexicaanse kruidenmixen:

Chili con carne kruiden, Mexicaanse fajita kruiden, Mexicaanse kruidenmix, Mexicaanse taco kruiden

Internationale kruidenmixen:

Amerikaanse barbecuekruiden, Amerikaanse hamburgerkruiden, Bruschetta kruiden, Cajun kruidenmix, Griekse gyros kruidenmix, Hongaarse Goulash kruiden, Provençaalse kruiden, Italiaanse kruiden, Paella kruidenmix, Piri piri kruidenmix, Jamaican Jerk kruidenmix, Lemon pepper kruidenmix, Berbere kruidenmix,  Afrikaanse Tsire kruiden, Argentijnse Chimichurri kruidenmix

Nederlandse kruidenmixen:

Boerenkool kruiden, Hutspot kruiden, Inmaakkruiden, Kipkruiden, gehaktkruiden, kruidenboter, speculaaskruiden, viskruiden

Oosterse kruidenmixen:

Arabische Baharat kruidenmix, couscous kruiden, Egyptische dukkah noten- en kruidenmix, Marokkaanse Râs al hânout kruiden, Marokkaanse harissa kruiden, Marokkaanse chermoula kruidenmix, Shoarma kruidenmix, Turkse Köfte kruidenmix, Falafel kruiden mix, Za’atar kruidenmix

Dit recept is geschreven door
Rob
Comments