Kruidenmixen: zelf authentieke Marokkaanse chermoula marinade maken


00h 05m
(0 votes  |  0 reacties)

In dit artikel uit de reeks kruidenmixen lees je hoe je zelf op eenvoudige wijze de lekkerste Marokkaanse chermoula marinade voor vlees en vis kunt maken. Kruidenmengsels uit de winkel zijn duur en bevatten onnodig veel zout. Maak ze eens zelf!

Tags/labels: RobsKruidenmixen,Marinade, Visrecepten, RobsMarokkaanseRecepten

Recept chermoula0a77af050cfd6802163ca774027a7c40_1407438

Chermoula is één van de bekendste Marokkaanse recepten om vlees en vis mee te marineren. Ook in de Algerijnse en de Tunesische keuken wordt chermoula veel toegepast. Het is een gezonde mix die vooral bij witte vis en kippenvlees tot zijn recht komt.

Ingrediënten chermoula

  • 4 teentjes knoflook, geschild
  • 1 bosui, grof gehakt
  • 1 bosje koriander
  • 1 bosje peterselie
  • 2 eetlepels paprikapoeder
  • 1 theelepel komijnzaad
  • 1 theelepel gemalen zwarte peper
  • ½ theelepel cayennepeper
  • ½ theelepel gemberpoeder
  • ½ theelepel safraan
  • 4 eetlepels olijfolie, extravergine
  • 2 eetlepels citroensap
  • Zest, de geraspte schil, van 1 citroen

Bereiden496eb4aba63c06b73cce94aa005b6295_1407438

  • Meng alle ingrediënten en laat de smaken een uurtje in de olijfolie trekken
  • Gebruik een blender om alles fijn te malen

Marineren met chermoula

  • Marineer de vis, kipfilet of het lamsvlees met de chermoula marinade en laat de kruiden en olie minstens twee uur intrekken.
  • Daarna kan de vis of het vlees bereid worden.

b4b0433cfbbe2bc4f62691320a015b25_1407438

Bewaren

  • Chermoula marinade kan maximaal twee dagen bewaard worden in de koelkast.

Andere artikelen uit de reeks zelf kruidenmixen samenstellen:

Aziatische kruidenmixen:

Bamikruiden of nasikruiden, Chinese vijf kruiden mengsel, Curry madraskruidenmix, Indiase Garam masala kruiden, Indiase tandoori kruiden, Indiase tikka masala kruidenJapanse Gomasio kruidenmix, Curry kruiden

Mexicaanse kruidenmixen:

Chili con carne kruiden, Mexicaanse fajita kruiden, Mexicaanse kruidenmix, Mexicaanse taco kruiden

Internationale kruidenmixen:

Amerikaanse barbecuekruiden, Amerikaanse hamburgerkruiden, Bruschetta kruiden, Cajun kruidenmix, Griekse gyros kruidenmix, Hongaarse Goulash kruiden, Provençaalse kruiden, Italiaanse kruiden, Paella kruidenmix, Piri piri kruidenmix, Jamaican Jerk kruidenmix, Lemon pepper kruidenmix, Berbere kruidenmix,  Afrikaanse Tsire kruiden, Argentijnse Chimichurri kruidenmix

Nederlandse kruidenmixen:

Boerenkool kruiden, Hutspot kruiden, Inmaakkruiden, Kipkruiden, gehaktkruiden, kruidenboter, speculaaskruiden, viskruiden

Oosterse kruidenmixen:

Arabische Baharat kruidenmix, couscous kruiden, Egyptische dukkah noten- en kruidenmix, Marokkaanse Râs al hânout kruiden, Marokkaanse harissa kruiden, Marokkaanse chermoula kruidenmix, Shoarma kruidenmix, Turkse Köfte kruidenmix, Falafel kruiden mix, Za’atar kruidenmix

Dit recept is geschreven door
Rob
Comments