Kruidenmixen: zelf couscous kruiden maken


00h 05m
(0 votes  |  0 reacties)

Maak de allerlekkerste couscous met deze kruidenmix! In dit artikel uit de reeks kruidenmixen lees je hoe je zelf de op eenvoudige wijze een couscous kruidenmix kunt maken en tevens een heerlijk couscous recept. Kruidenmengsels uit de winkel zijn duur en bevatten onnodig veel zout of en toevoegingen. Maak ze eens zelf!

Tags/labels: RobsKruidenmixen, Couscous

Recept couscous kruiden5a6d4f964ad77a17db6ed422d6ea7cdf_medium.

Couscous is een Noord-Afrikaans gerecht op basis van grof gemalen gries van durumtarwe. Het is een gerecht dat traditioneel met de vingers wordt gegeten.

Couscous kan worden gekookt maar wordt bij voorkeur gestoomd, doorgaans samen met groenten.  De onderstaande couscous kruidenmix is heel traditioneel, smaakvol en aromatisch.

Ingrediënten couscous kruiden

  • 1 theelepel korianderzaad
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel gemalen zwarte peper
  • ½ theelepel nootmuskaat
  • ½ theelepel paprikapoeder
  • ½ theelepel cayennepeper
  • 1 theelepel piment
  • ¼  theelepel kaneelaf9d34216a24a7492339d89710b486a6_medium.
  • 1 citroen
  • 1 theelepel zeezout

Bereiden couscous kruiden

  • Neem een bij voorkeur granieten vijzel en vul deze met alle kruiden.
  • Meng de kruiden eerst en stamp en wrijf de kruiden vervolgens fijn
  • Bewaar de kruiden in een afgesloten pot of gebruik ze meteen.

Ingrediënten couscous

  • 100 gram instant couscous
  • 200 milliliter groentebouillon
  • 200 gram kikkererwten
  • 50 gram groene olijven, zonder pit
  • 10 cherrytomaatjes
  • 5 takjes platte selderij
  • 3 stengels lente-ui
  • 1 citroen
  • 1 theelepel couscouskruiden
  • 1 eetlepel olijfolie

Bereiden couscous

  • Breng de groentebouillon aan de kook
  • Voeg de couscous toe en laat de bouillon absorberen. Maak de couscous even los met een vork
  • Rasp de citroen en pers de citroen uit
  • Hak de selderij fijn en snij de olijven in ringetjes
  • Snij de cherrytomaatjes in partjes en de lente-ui in ringetjes
  • Voeg nu de alle ingrediënten aan de couscous toe en roer deze goed om

Serveren

  • Serveer warm of koud.

2242faa5fb0233d4f1e66b7d9e3b9eac_medium.

Andere artikelen uit de reeks zelf kruidenmixen samenstellen:

Aziatische kruidenmixen:

Bamikruiden of nasikruiden, Chinese vijf kruiden mengsel, Curry madraskruidenmix, Indiase Garam masala kruiden, Indiase tandoori kruiden, Indiase tikka masala kruidenJapanse Gomasio kruidenmix, Curry kruiden

Mexicaanse kruidenmixen:

Chili con carne kruiden, Mexicaanse fajita kruiden, Mexicaanse kruidenmix, Mexicaanse taco kruiden

Internationale kruidenmixen:

Amerikaanse barbecuekruiden, Amerikaanse hamburgerkruiden, Bruschetta kruiden, Cajun kruidenmix, Griekse gyros kruidenmix, Hongaarse Goulash kruiden, Provençaalse kruiden, Italiaanse kruiden, Paella kruidenmix, Piri piri kruidenmix, Jamaican Jerk kruidenmix, Lemon pepper kruidenmix, Berbere kruidenmix,  Afrikaanse Tsire kruiden, Argentijnse Chimichurri kruidenmix

Nederlandse kruidenmixen:

Boerenkool kruiden, Hutspot kruiden, Inmaakkruiden, Kipkruiden, gehaktkruiden, kruidenboter, speculaaskruiden, viskruiden

Oosterse kruidenmixen:

Arabische Baharat kruidenmix, couscous kruiden, Egyptische dukkah noten- en kruidenmix, Marokkaanse Râs al hânout kruiden, Marokkaanse harissa kruiden, Marokkaanse chermoula kruidenmix, Shoarma kruidenmix, Turkse Köfte kruidenmix, Falafel kruiden mix, Za’atar kruidenmix

Dit recept is geschreven door
Rob
Comments